Sluit

Eline De Munck

Terug naar overzicht

Odette Lunettes

Met vallen en opstaan : ondernemerslessen

Eline De Munck startte haar carrière als TV-host bij JimTV. Op het moment dat ze de autocue niet langer kon lezen, wou ze niet op TV verschijnen met een bril. Weinig elegante monturen, lenzen waren geen optie, geen collega's met brillen,... Voldoende redenen dus om zelf een brillencollectie op te starten : Odette Lunettes.

 

Samen met haar businesspartner Bob, leerde ze de ondernemersstiel met het spreekwoordelijke vallen en opstaan. Hieronder een aantal van haar belangrijkste tips :

 

  • gebruik je businessplan als leidraad, maar houdt ruimte houden voor aanpassingen en creativiteit
  • gebruik je sterktes
  • tease de mensen over je product (vertel erover, draag zelf je brillen,...)
  • gebruik je netwerk
  • maak je zichtbaar, zowel online als offline
  • zorg voor geloofwaardigheid en vertrouwen
  • geloof in jezelf

Een aantal meer concreet uitgewerkte lessen:

Zoek goede partners

Om haar brillenmerk aan de man te krijgen maakte ze gebruik van een select aantal opticiens. Ze bood in het begin een gratis collectie aan met als tegenprestatie ruchtbaarheid geven aan het merk. Deze ruchtbaarheid gebruikte ze om andere opticiens binnen te halen. De opticiens kregen immers binnen een straal van 15 km rond hun winkel exclusiviteit gegarandeerd. Het leven was aan de rappe om hun concurrenten voor te zijn.

Zie opportuniteiten en neem ze mee

Op zondag 5 mei 2019 vond de fashion show van de Britse modeontwerper Ozwald Boateng plaats in New York. De ontwerper stelde in het Apollo Theater in New York zijn nieuwste creaties voor. Daarbij koos hij voor Odette Lunettes als accessoires. Alle modellen liepen de fashion show met een Odette Lunettes op hun neus.

Eline De Munck kreeg pas de week voorafgaand een mail van de ontwerper. De opportuniteit deed zich voor en ze greep de kans met beide handen. Ze sprong op het vliegtuig en kwam tot een overeenkomst, ook al was het een hele krappe deadline. Jamie Foxx droeg zelfs een bril van Odette Lunettes. Als dat geen referentie is ! 

 

Welke lessen ondervond je zelf reeds? Nog tips? Ik deel ze graag!

Overtuigd?

Contacteer me voor een geheel vrijblijvend gesprek.

500+

Linkedin connecties

102

Instagram volgers

23

Nieuwsberichten