Sluit

De compensatiepremie

Terug naar overzicht

Wat?

De Vlaamse overheid biedt nu ook een financiële tussenkomst aan voor ondernemingen die niet verplicht gesloten zijn, maar door de beperkende maatregelen een omzetverlies van 60% in de periode tussen 14 maart 2020 en 30 april in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar kunnen aantonen.

Omvang steun

  • Zelfstandigen in bijberoep die een inkomen hebben tussen € 6.996,89 en € 13.993,78 kunnen een beroep doen op een compensatiepremie van 1.500 euro. Deze premie geldt ook voor zelfstandigen in bijberoep die verplicht moeten sluiten, maar geldt niet voor zelfstandigen in bijberoep die dit combineren met een job als werknemer van 80% of meer.
  • Ook zelfstandigen in bijberoep, die door de hoogte van het inkomen sociale bijdragen betalen als een zelfstandige in hoofdberoep, kunnen een compensatiepremie van 3.000 euro ontvangen.

Welke activiteiten komen om in aanmerking voor de subsidie?

De hoofdactiviteit van je onderneming behoort op 13 maart 2020 volgens je inschrijving in de KBO tot één van de activiteiten opgenomen in deze lijst van nace-codes. Het betreft:

  • de eventsector en de andere ondernemingen die indirect door de sluitingen en afgelastingen ten gevolge van de coronavirusmaatregelen worden getroffen;
  • de (para)medische beroepen en technische controle die ten gevolge van de coronavirusmaatregelen alleen nog dringende interventies mogen doen;
  • de dienstenleveranciers die ten gevolge van de coronavirusmaatregelen alleen nog dringende interventies mogen doen of waarbij bepaalde werklocaties worden afgesloten;
  • de ondernemingen die essentiële diensten leveren.

Ben je niet actief in één van voormelde sectoren en was je niet verplicht de deuren te sluiten, dan komt je onderneming in aanmerking voor steun indien zij een substantiële exploitatiebeperking ondergaat ten gevolge van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Aanvraagprocedure

Een aanvraag indienen kan voorlopig nog niet. VLAIO streeft ernaar om de digitale aanvraagmodule tegen 1 mei online te zetten.

Bezoek de website van VLAIO

Overtuigd?

Contacteer me voor een geheel vrijblijvend gesprek.

500+

Linkedin connecties

102

Instagram volgers

23

Nieuwsberichten