Sluit

Covid-besmetting opgelopen?

Terug naar overzicht

Nu het aantal Covid-besmettingen spijtig genoeg terug toeneemt, geef ik jullie graag een overzicht van de geldende rechten op dit ogenblik.

 

  • Wanneer men effectief ziek is (besmet met het virus):

In dit geval wendt de ondernemer zich tot zijn/haar ziekenfonds. Het is de mutualiteit die zal tussenkomen in de vorm van een dagvergoeding.

 

  • Wanneer men omwille van een hoog-risicocontact langer dan 7 dagen in quarantaine moet (en niet besmet is):

Dan vraagt de zelfstandige een quarantaine-attest aan de huisarts en kan men een aanvraag doen voor quarantaine-overbruggingsrecht bij het Sociaal Verzekeringsfonds

 

  • Als men moet instaan voor de zorg voor kinderen:

Als men zelf niet ziek is noch in quarantaine moet, maar toch zijn/haar activiteiten langer dan 7 dagen volledig dient te onderbreken omwille van de opvang van kinderen jonger dan 18 jaar (die in quarantaine moeten of waarvan de school/opvang de activiteiten opschort), kan men mits het voorleggen van een attest, het “Overbruggingsrecht wegens zorg voor kinderen” aanvragen.

 

  • Aanzienlijke omzetdaling:

Hiervoor moet er een omzetdaling zijn van minstens 65% in de kalendermaand voorafgaand aan de maand van de uitkering in vergelijking met dezelfde refertemaand in 2019. Het refertejaar is altijd 2019. Deze omzetdaling moet gelinkt zijn aan de COVID-19-crisis of aan de overstromingen van juli 2021.

 

Deze aanvragen zijn niet cumuleerbaar, maar kunnen elkaar wel opvolgen.

 

Bron: Acerta SVF

Overtuigd?

Contacteer me voor een geheel vrijblijvend gesprek.

500+

Linkedin connecties

102

Instagram volgers

23

Nieuwsberichten